Fila_logokyrkan

Månadens ord: september_2012

Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet. Rom 4:5

Jag var en gång tillsammans med en man som varit läkare men nu var pensionerad. Han var inte så villig att berätta om sitt tidigare yrke och jag märkte snart att det hade sin orsak. När det på något sätt i alla fall kom fram började mänskor komma till honom med alla möjliga frågor gällande sjukdomar och hälsa.
Något jag inte har glömt var hans svar till en som, kanske förvirrad av alla tidningars hälsoråd, frågade om han hade något råd när det gällde att leva hälsosamt.
Hans korta och enkla råd var: "Frid med Gud, frid med gumman och husmanskost"

Låter det för enkelt? Jag har många gånger reflekterat över att vi mänskor vill göra saker mer invecklade än de är. Det här gäller också att tro på Jesus och följa Honom.
Många gånger kommer jag på mig själv med att, när jag lyckats göra något rätt och bra, räkna det som en merit inför Gud.
Ändå finns det ju ingenting som jag kan göra för att förtjäna Guds nåd. Den värsta skurk har ju samma möjlighet till renhet och rättfärdighet inför Gud som den bästa och generösaste mänska man kan tänka sig.

Joh 6:47 Amen, amen säger jag er: Den som tror har evigt liv.

Joh 7:38 Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger.

Joh 11:25 Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional