Fila_logokyrkan

Månadens ord: november_2017

Älskade broder, jag hoppas att det går väl för dig på alla sätt och att du är frisk, liksom det är väl med din själ. 3 Joh.1:2

Meningen med livet har många grubblat över. Vi behöver mat för att leva, värme när det är kallt och svalka när det är för varmt och motion för att vår kropp skall ha krafter, men det ger ju inte någon mening åt livet, det bara hjälper oss att hålla oss vid liv. Jag kan köpa mig något som ger mig nöje eller tillfredsställelse för en viss tid, men ofta är det så att ju mer jag har desto mer följer också bekymmer - ingenting är ju beständigt.

Enligt Bibeln handlar livets mening om gemenskap. Gemenskap med Gud och med våra medmänniskor - och våra "motmänniskor" också för den delen. Vi möter väl alla mänskor som det är litet motigt att ha att göra med.

Meningen med livet innehåller också tanken på vad som händer när vi dör. Upphör vi att existera eller är det som Bibeln säger att vi fortsätter att existera efter döden och att vårt liv på jorden har en betydelse hur det sedan fortsätter.

Om vi tror att Bibeln har rätt om att Gud finns och att Han gjort oss för evigheten gör det våra liv värdefulla och meningsfulla. Det som blir viktigt är inte hur mycket vi kommit upp oss i livet och hur stor förmögenhet vi kunnat skaffa. Det viktiga är då hur vi gett respons på Guds inbjudan till gemenskap med Honom och hur vi låtit Hans värderingar bli våra värderingar.

Johannes var den lärjunge som kom närmast Jesus. Att läsa hans brev och se vilken kärlek han visar är gripande. Ett exempel är citatet ovan. Johannes exempel visar att gemenskapen med Gud resulterar i en omsorg om vår nästa. Våra andliga upplevelser är inte något självändamål utan det handlar om att "bära frukt" som är till hjälp för dem vi möter.

Här är en vers från en sång skriven av Trygve Bjerkheim i översättning av Roberth Johansson:

Var god mot din bror,
den enda gången du färdas på jord!
Du har några dagar, du får några år.
Det skiftar av sommar och höst, vinter, vår.
Snart borta du är, din tid går så fort,
var god mot din bror.


Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional