Fila_logokyrkan

Månadens ord: november_2010

Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. Hebr 4:12


Jag har alltid varit nyfiken på hur saker fungerar. Ett av mina mest misslyckade, men hoppeligen lärorika, försök gjorde jag som barn.

Min lillebror hade fått en leksakstraktor i julklapp och den inte bara hade ljud när man körde med den utan det kom också rök ur avgasröret. Det där blev en för stor utmaning för min nyfikenhet så jag plockade sönder traktorn i sina minsta beståndsdelar. Men var röken kom ifrån blev jag aldrig klok på, och inte fick jag ihop traktorn heller!

Vad har det här med Bibeln att göra? Jag tror att när vi med våra begränsade möjligheter, jämfört med Honom som är upphovet till Bibeln, försöker plocka den i bitar och bit för bit undersöka vad som är hemligheten med den, så blir vi besvikna. Kanske en del till och med aldrig får ihop det som tidigare fungerat.

Bibeln, Guds skrivna ord, är något som har en förmåga att tränga in i vårt innersta och åstadkomma en förändring. Den är oftast inte behaglig och passar inte ihop med mina tankar om att komma lätt undan.

Men bakom Bibeln finns Han som är upphovet till både universum och varje liten atom. För att inte tala om att Han är den som bestämt att just du skall finnas till!

Varför då inte gå till handboken?

- sven -

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional