Fila_logokyrkan

Månadens ord: mars_2011

Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den skall inte tas ifrån henne. Luk 10:42


Lukas berättar om en liten händelse som vid första läsningen kan verka helt obetydlig och ovidkommande men som egentligen har något verkligt viktigt att säga oss.

Jesus hade kommit för att hälsa på hos Marta och Maria i byn Betania. Han var en respekterad lärare och Marta var angelägen om att huset skulle vara städat och fint, bordet skulle vara väldukat och allt i övrigt iordningställt för att behaga gästen.

När Jesus kom så satte sig Maria genast ner och samtalade med Jesus och lyssnade noga till vad han hade att säga. Hon ville inte missa ett ord av honom.

Marta som hade fullt upp med alla förberedelser tyckte att Maria slösade bort tiden med att bara sitta, och bad Jesus att säga till Maria att hon behövde hjälp.

Det oväntade svaret var att Maria gjorde något som var viktigare än allt som behövde förberedas, ja till och med att det var det enda som var nödvändigt.

Vi kommer igen tillbaka till den bibelvers som kallas "Lilla bibeln" som talar om samma sak: bara ett är nödvändigt!

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Joh.3:16

... sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Matt.6:33

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional