Fila_logokyrkan

Månadens ord: mars_2008

Hiskia sade till Jesaja: "Gott är det HERRENS ord du har talat." Han tänkte: "Fred och trygghet skall ju råda i min tid." 2 Kung 20:19

Hiskia var kung i Juda, södra delen av det delade Israel. Han var en kung som var unik i sin tro på Gud. Det står om honom i 2 Kung 18 "Hiskia förtröstade på HERREN, Israels Gud. Ingen var honom lik bland alla Juda kungar efter honom, inte heller bland dem som varit före honom.. "

Bibeln gör ändå inte "glansbilder" av personerna i bibeln utan avslöjar dem på gott och ont. Därför är de också så lätta att identifiera sig med.

Hiskia hade varit sjuk men blivit helad genom ett Guds ingripande och fått femton år till att leva.
Men när han får höra domsorden över Juda, uttalade av profeten Jesaja, orkar han inte tänka längre än till sin egen livstid:
.. bara det är fred under min tid så ...

Jag vill inte döma Hiskia, hans tro på Gud är något att se upp till. Ändå vill tankarna gå vidare till själviskhetens synd - att inte älska sin nästa som sig själv. Bryr vi oss om andras nöd eller är det nog om vi har vad vi behöver? Har vi nöd för dem som inte har tagit emot Jesus som sin frälsare utan är på väg mot en evig ångest?


Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional