Fila_logokyrkan

Månadens ord: maj_2011

Liksom regnet och snön faller från himlen och inte åter-vänder dit, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktbar och ger säd till att så och bröd till att äta, så skall det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det. Jes.55:10-11


Jesus stod och ropade: "Om någon törstar, så kom till mig och drick!" (Joh.7:37). På samma sätt utrycker sig Jesaja: "Hör på, alla ni som törstar, kom hit till vattnet!" (Jes.55:1).

Vi förstår att Jesaja och Jesus talar om samma sak. Inte att dricka vanligt vatten, som släcker törsten för en tid. Det handlar om det vatten som Jesus kallar "Det levande vattnet" (Joh.4:10).

Det som Jesus, och Jesaja, talar om är något mer än mat och dryck, som ju ändå är livsviktiga för mänskan. Det är att lyssna till vad Gud har att säga och tro på det och låta det bli "maten" för våra tankar och därmed också vårt handlande.

Det som Jesaja säger i bibelcitatet ovan är att det är en livskraft i det som Gud säger, något som, om det får falla i god jord, kommer att utföra något i dig och mig.

Läs Bibeln med det här i minnet och du kommer att märka att den inte är en bok bland andra utan något som gör att du hittar det du innerst inne "törstat" efter.

Guds ord är levande och verksamt. (Hebr 4:12)

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional