Fila_logokyrkan

Månadens ord: januari_2016

Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare. 1.Joh.4:14

Dagarna före jul är korta här i vårt land. De få dagar man ser solen är det inte många timmar den är över horisonten.
När jag åker till arbetet på morgonen är det mörkt och när jag kommer tillbaka på eftermiddagen är det mörkt. Gården hemma ser jag bara på veckosluten.

För oss i Norden är det speciellt talande att fira jul just när det är som mörkast, fast själva ordet jul kunde ju gärna bytas ut mot något som talar om varför vi firar, som det är i engelskan. Vilken årstid och dag Jesus föddes vet vi inte heller, det var på 300-talet man fastslog att Jesu födelse firas den 25:e december.
Men för oss som "vandrar i mörkret" så är det så fint att få tända ljus och olika sorters lamparrangemang och på det sättet göra något glädjande av den mörkaste årstiden.

I Bibeln talas det många gånger om Jesus som ljuset. Han kom till oss i mörkret med det glada budskapet om att vi inte behöver bli i det mörker som vi hamnat och hamnar i utan Gud.
Mörkret kan för många vara skrämmande. Man är kanske rädd för det som i skydd av mörkret kommer för att skada och göra illa. Djävulens välde beskrivs också i Bibeln som mörkrets rike. Ett rike där man är förblindad och hamnar vilse. Jesus är ljuset och när ljuset kommer försvinner mörkret. Tillsammans med Jesus kan vi få leva utan att vara rädda för mörkret, det verkliga mörkret som finns i ett liv utan honom.

Johannes skriver i Bibeln om det som han fått höra och se och i sitt eget liv uppleva. Inte bara under tiden när Jesus gick omkring i Israel utan också efter det att Jesus dött, uppstått och försvunnit upp bland molnen.
Så här säger han på ett annat ställe:
Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att också ni ska ha gemenskap med oss. Och vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus. (1 Joh 1:3)

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional