Fila_logokyrkan

Månadens ord: december_2010

Han skall bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron. Han skall vara konung över Jakobs hus för evigt, och hans rike skall aldrig få något slut. Luk.1:32-33


Lukas var en av Paulus medarbetare och läkare till yrket. Enligt hans skrifter i Nya testamentet, evangelium enligt Lukas och Apostlagärningarna, var han en grundlig och metodisk man.

Säkerligen hade han intervjuat dem som stod Jesus närmast och kunde så återberätta händelserna på ett levande och trovärdigt sätt.

I texten ovan återger Lukas ängeln Gabriels ord till Maria då hon fick höra vad Gud hade tänkt för henne. Det som ängeln hade att säga var något som den unga Maria knappast kunde fatta vidden av.

Fortfarande svindlar det när man begrundar orden "den Högstes son" och "Hans rike skall aldrig få något slut". Jesus kom som Guds egen son för att upprätta sitt rike utan slut!

Man förstår att lärjungarna fick går igenom mycket för att ana vem Jesus egentligen var och hur stort hans rike skulle bli.

Det här riket kan du och jag få vara, eller om vi inte ännu är, bli medborgare i. Jesus har gjort det möjligt för oss att utan egen förtjänst få komma in i det rike som skall bestå i evighet.

Alternativet som Jesus på det här sättet vill rädda oss ifrån är någon ingen av oss skulle vilja stifta bekantskap med om vi förstod vad det gäller.

Egentligen är julens budskap ett budskap som gäller liv eller död för oss!

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Joh 3:16

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional