Fila_logokyrkan

Månadens ord: augusti_2012

Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Matt 6:26

När jag klippte gräset en solig semesterdag och körde fram med en puttrande maskin såg jag en liten groda som skräckslagen kämpade sig fram genom gräset för att rädda sig undan det stora och bullriga monstret. Medan jag stod på stället, och väntade att den skulle komma i säkerhet, fick jag en del tankar om hur vi förhåller oss till Gud. Den lilla grodan trodde att den var i livsfara och visste inte att den som styrde maskinen såg grodans belägenhet och att den var helt trygg. Därför kämpade den för livet och var, ur mitt större perspektiv, panikslagen helt i onödan.

När grodan var i säkerhet, och jag fortsatte framåt, kom jag till nästa groda. Den försökte också sätta sig i säkerhet men genom att hoppa åt fel håll, in i det långa oklippta gräset som jag snart skulle meja ner. Förr att hjälpa grodan att komma rätt körde jag runt omkring den så att det höga gräset, som den sökte trygghet i, försvann. Då var det bara för grodan att hoppa ut på det klippta gräset där den var i säkerhet.

Genom de här två grodorna talade Gud till mig om att ha förtroende för (tro på) Gud och inte på det som jag själv tycker ger trygghet, alltså samma sak som Jesus ville säga i de citerade orden ovan.

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional