Fila_logokyrkan

Månadens ord: april_2012

Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig. 2 Petr 3:9

Guds tålamod är i en klass för sig. Både de som tror på Gud, och väntar att Hans löften skall bli synliga för alla, och de som inte tror på Gud, har undervärderat Gud. Egentligen är det ju inte så konstigt för vi små människor kan ju inte förstå oss på Gud som övergår allt vi kan tänka eller fantisera.

Men när det gäller löftet om att Jesus skall komma tillbaks och hela världen skall få se Honom som den Han egentligen är så är det lätt att tycka att tiden bara går - finns det någon grund för alla löften?

Jesus svarar på de frågor åhörarna ställer just om allt det som skall komma: "Vad är tecknen?" och "När skall det hända?", frågor vi fortfarande återkommer till gång på gång.

I sitt svar fastslår Jesus att det inte finns någon orsak att tvivla eller att råka i panik. Det är en gång för alla fastslaget att Gud kommer att få sista ordet. Det här får vi bara tro och lita på.

I Luk.21:33 säger Jesus att om till och med himlen och jorden - hela universum förintas så kan inte Guds löften, som Jesus visat på, bli om intet. Att det sedan i vårt tycke dröjer allt för länge så får vi stå ut med. Eftersom Gud har tålamod (se ovan) så får vi lita på Honom!

Copyright © 2019 Filadelfiaförsamlingen i Pargas

Valid HTML 4.0 Transitional